Magnus Reinfeldt

"Mitt intresse för scenen började när jag var 10 år då jag gick på "Vår teater" och Hasse Funks showskola inne i Stockholm fast jag bodde norröver ute i Täby. Sysslade med att gå på jazzdans och friidrottsträningar i högstadiet. I gymnasiet konkurrerade många intressen men det blev ändå deltagande i skolans årliga slutuppspel med sång och teater. Friidrottandet och konstintresse tog över ända tills jag blev 24 år. Då gick jag teaterskola. Året efter var jag tvungen att välja väg: Fortsätta med avancerad kurs i konsthantverk eller teater. Jag valde teater och Scenstudion.

Har frilansat som skådespelare sedan 1996. Började få förfrågningar att regissera amatörgrupper och har haft  barn och ungdomsgrupper i teater. Jobbade under några år i en förening som producerade musikalteaterföreställningar för barn och ungdomar på scen.

Blev efter att ha jobbat som skådespelare på Astrid Lindgrens värld i sex somrar mellan 1999-2004, rekommenderad som regissör för Horndalsrevyn, av kollegan Mats Eklund som jobbat mycket inom revyvärlden.
De två åren 2003/2004 och 2004/2005 regisserade jag gänget uppe i Horndal.

Under sommaren 2007 genomförde jag och Marcus Höök en egen produktion av Rasmus på luffen vid Skottvångs Grufva. Jag stod för regin medan Marcus stod på scen och producerade.
Under våren hade jag även hunnit med att regissera Bergslagsteaterns sommarspel "Kärlekens bojor" uppe i Avesta, då jag även tog Marcus till hjälp
Till Gnesta jubileumsdagar i augusti fick vi uppdrag att bl.a. skriva en saga om Gnesta 15 år som kommun.
Sagt och gjort. Bengt Landin skrev ett manus som jag bearbetade ner till 15 minuter, sen tog vi ensemblen från sommaren till hjälp med lite förstärkning från Gnestrevyn och expressproducerade fram en föreställning under min regi och deltagande. Endast en bejublad föreställning blev det!

Men mersmak blev det för nu är jag här i Gnesta igen för dirigera glada revyaktörer."
               
Magnus regisserade även 2009 års Gnestarevy. Här kommer några exempel på vad han sysslat med under 2008:

   Har jobbat med Spegelteatern som skådespelare i föreställningen "Hamlet" vid Häringe slott och i de interaktiva mordgåteförställningarna "Herrgårdsmord" och "Översakningsfesten"under 2008.

   Regissör och konstnärlig projektledare för Sandviks hindersspex "Ur spår" på Bergshanteringens vänners Hindersmässa och årsmöte i Örebro 24/1 och 27/1 i Sandviken med repetitioner hösten 08.

   Jobbar också som föreläsare i Konflikthantering för restaurantpersonal och som karriärs och ledarskaps-coach.