Dags för en ny Gnestarevy

Som vanligt blandar man friskt nummer av skilda slag: vokala, lokala och globala. De senare består av höjdarnummer från kollegorna i Revy-Sverige, bejublade nummer, som hämtats hem från 2007 års revyriksdag.

2008 års stora nyhet är att man åter kan bjuda publiken på dans. Danstruppen består av fyra duktiga tjejer, varav ett par faktiskt är gnestarevyare av andra generationen. Jo minsann, 18 år har gått sen man började. Den garvade revyaktören Fredrik Gustavsson har vi nöjet att återse på scenen.

Diskussionerna om vad en revy ska heta är alltid heta. Åtskilligt har snurrat i den 15-års jubilerande kommunen under året som gått: ännu en rondell har vi fått, en ny station har invigts, man har börjat bygga på Bryggeriholmen, apoteket har flyttat och på systemet får man själv fylla korgen. Polacker har kommit och gått. På Dagaborg är det alltså åter glest mellan gästerna. Trångt är det emellertid i våra sporthallar vilket lett till namnet ”Halltjall och trängselsport”.

Förutom de nya danstjejerna består ensemblen av idel gamla kända märken.

De mesta revyjobbet är lagarbete. Men ett solojobb, som alltid emotses med stor förväntan är scenografens. När Bruno Olsson presenterar sina tankar runt den kommande scenbilden är uppmärksamheten på topp. Sen får han förstås duktig assistens när det gäller att förverkliga den.

Efter alla år har man nu för första gången överlåtit regiarbetet till en av de egna. Det är ordförande Mats Hammarlöf, som fått uppgiften att under det första repetitionsskedet se till att de olika numren faller på plats. För säkerhets skull har man engagerat en regikonsult, som kommer att finslipa showen innan premiären. Det är regissören från sommarens ”Rasmus på Luffen” vid Skottvångs gruva, Magnus Reinfeldt.

Revyorkestern, som är en viktig kugge i revymaskineriet, leds även i år av Anders Wolff. För de lokala texterna svarar ett halvt dussin revyns egna förmågor. Ännu fler är de förstås de medhjälpare som svarar för kostym, garderob, servering, program, marknadsföring och andra praktiska ting. Med deras hjälp välkomnar Gnestarevyn sin publik till 2008 års föreställningar. Kommunens Medborgarkontor står för biljettförsäljningen.                                                                                                                                                                 Bengt Landin 

                              

Vad gör dom?