Kapellmästare Anders:

”Det är drag i Gnesta” stod det på en mugg hemma hos mormor i Eskilstuna minns jag. Själv bodde jag i Södertälje och visste att Gnesta Kalle hade något med dragspel att göra – ungefär som Hasse Tellemar. Ändstation Gnesta - och att mamma ätit mjukglass på Korvkurres, samma dag som jag föddes, det hade jag också hört talas om.

Hösten 2004 var det dags för MIG att upptäcka Gnesta.

Det var storbandskompisen Håkan Furå som tipsade mig om att söka jobb på Frejaskolan. Vilken tur! Det var min första tjänst som nyutexaminerad lärare och jag stortrivdes från första dagen.

Pendeltåg har varit en stor del av mitt liv, fast då har färden gått mot Stockholm.

Efter sex år på Adolf Fredriks musikklasser följde treårigt musikgymnasium.

Sen kom jazzen in i mitt liv och jag drog vidare till Dalarna där jag fick möjlighet att utveckla mitt piano- och kontrabasspel på Sjöviks folkhögskola.

Förutom kabaréorkestern spelar jag i stockholmsbanden ”Dr Funkenstein” och ”8 Souls” samt i ett storband. Skulle det råka bli någon tid över jammar jag gärna tillsammans med familjen hemma i barndomshemmet i Södertälje.

Men just nu är det förstås mest Gnesta som gäller. Att vara kapellmästare i revyn är otroligt kul och lärorikt. Vilket bra sätt att lära känna ett nytt samhälle och vilken underbar känsla att få spela inför en entusiastisk publik!

DET ÄR DRAG I GNESTA!!!